Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Απαντώντας ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε Ερώτηση του Βουλευτή κ. Νίκου Σηφουνάκη  για την οργάνωση της προσχολικής αγωγής, ενημερώνει ότι : «Στο Νομό Λέσβου, σύμφωνα με τις εγγραφές νήπιων – προνήπιων, που έγιναν μέχρι τώρα, είναι σε θέση να δεχθούν προς φοίτηση όλα τα νήπια του Νομού καθώς και τη πλειοψηφία των προνήπιων, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης αυτού».
Βεβαίως ο Βουλευτής κ. Σηφουνάκης, στην Ερώτησή του είχε αναφερθεί στα μέχρι τώρα αποτελέσματα απ την εφαρμογή του νέου νόμου (Ν. 3518/2006), που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Με τον νόμο αυτό, ναι μεν καθιερώνεται ενός έτους υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγεία, αλλά το όλο εγχείρημα αφέθηκε στη τύχη του. Κατά συνέπεια τα προβλήματα που δημιουργεί η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την προσχολική αγωγή, διαρκώς συσσωρεύονται και διευρύνονται.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ενώ το σχολ.έτος 2006-07 στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία φοιτούσαν 4.448 νήπια, φέτος ο αντίστοιχος αριθμός φθάνει στις 35.000!
Τα στοιχεία αυτά καθιστούν τη Κυβέρνηση συνεργό στην απαξίωση του δημόσιου νηπιαγωγείου, αφού αυξάνει ραγδαία η πελατεία των  ιδιωτικών και επιβεβαιώνουν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που εξαναγκάζονται να υποβάλλονται οι γονείς.
Όλα αυτά, που ασφαλώς γνωρίζει καλά ο κ.Υφυπουγός αποσιωπώνται στην απάντησή του, επιλέγοντας ν' αναφερθεί μόνο στον Νομό Λέσβου όπου προς το παρόν δεν πρόλαβαν να οργανωθούν καλά τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία για να «αξιοποιήσουν»…… τις παροχές του νέου νόμου για τη προσχολική αγωγή!
Αλλά και σε ό,τι αφορά τον Νομό μας, το να διανύουμε τα τέλη Ιουλίου και εκατοντάδες οικογένειες να μην γνωρίζουν ακόμη αν τα παιδιά τους (προνήπια) θα γίνουν δεκτά στα νηπιαγωγεία, δεν νομίζω ότι τιμά τη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και την αναβάθμιση  στην προσχολική αγωγή, που ισχυρίζονται ότι έχει συντελεστεί.